DEĞERLİ YAZARLAR ADAY MAKALE GÖNDERİM VE YAZIM KURALLARINI LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ VE ADAY MAKALENİZİ KURALLARA UYGUN OLARAK YÜKLEYİNİZ.
(TÜM YAZIŞMALAR İÇİN LÜTFEN iedresinfo@gmail ADRESİNİ KULLANINIZ.
HATALI VEYA EKSİK YÜKLEMELERDE MAKALENİZ GERİ ÇEVRİLECEKTİR.
Aşağıda belirtilen özelliklerdeki aday makaleler editörlük tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır.
Baş editör, editör ve editör yardımcısından oluşan üst editör kurulu, aday makalenizin değerlendirmeye alınıp alınamayacağı ile ilgili kararı vermelerinin ardından süreç başlayacaktır. Bu konuda tüm karar yetkisi üst editör grubuna aittir. Bu süre 1 aydır.
Makale değerlendirme sürei genel olarak aşağıdaki şekilde ilerlemektedir.
Aday makalenin ve gerekli dokümanların sisteme yüklenmesinin ardından üst editör kurulunun kararı ile hakemlere gönderilmeye karar verilmesi veya reddedilmesi veya geri çevrilmesi (1 ay)
Aday makalenin eğer hakemelere gönderilmesine karar verilmişse gerekli işlemlerin başlatılması, hakem önerilerinin (Makaleniz önereceğiniz hakemlere gönderilmemektedir.) yapılması, önerilen hakemlerin üyeliklerinin onaylanması, aday makalenin hakemlere gönderilmesi (1 ay)
Hakemlerin aday makaleyi kabul etme süresi 30 gündür. Kabulun ardından 45 gün inceleme süresi vardır. Her iki hakem de gereken sürelerde kabul ve inceleme yaparsa ve makaleyi yayımlanabilir şekilde değerlendirirlerse yazarın düzeltmeleri yapması için verilen süre 1 aydır. Bu da ortalama 4 aydır.
Sıradaki sayıda boşluk varsa mizanpaj, yayım öncesi hazırlıklar vb. unsurlar için süreç 1 ay sürmektedir. Eğer sıradaki sayıda yeteri kadar makale sayısına ulaşılmışsa makaleniz bir sonraki sayıya devreder. (3 ay)
Eğer hakemlerden biri incelemeyi redderse süre yukarıda belirtilen şekilde uzamaktadır. Ayrıca bir hakem kabul bir hakem makalenin yayımlanmasına ret verirse aday makale üçüncü hakeme gideceğinden süreç aynı şekilde uzamaktadır. (3 ay)
Bu kapsamda bir aday makalenin yayımlanması normal şartlar altında ortalama 9-12 ay sürmektedir ancak bu makalenizin 9-12 ayda kesinlikle yayımlanacağı anlamına gelmemektedir. Süreci dikkate alarak aday makalenizi sisteme yükleyiniz lütfen.
Bu nedenle;
DERGİMİZE GÖNDERİLEN ADAY MAKALELER İÇİN EDİTÖRLÜĞE GEREKÇELER SUNARAK YAYIMLANMASI VEYA YAYIMININ ÖNE ÇEKİLMESİ KAPSAMINDA HERHANGİ BİR E-POSTA ATMAYINIZ. ATILAN E-POSTALARINIZ DİKKATE ALINMAYACAKTIR ANCAK BELİRTİLEN SÜRELER VE SÜREÇLER DIŞINDA GERÇEKLEŞEN OLUMSUZ DURUMLAR İÇİN EDİTÖRLÜĞÜMÜZDEN BİLGİ TALEP EDEBİLİRSİNİZ.
Aday Makale Gönderim ve Yazım Kuralları
Değerli Yazarlar,
Makalenizin yayımlanması için dergimizi tercih ettiğinizden dolayı teşekkür ederiz. Bilimsel, öncü ve yenilikçi çalışmaları yayımlayarak ulusal ve uluslararası boyutlarda eğitim alanında etki değeri yüksek ve alana katkı sağlayıcı bir dergi yolunda ilerleme hedefiyle çalışıyoruz. Bu kapsamda dergimizin hakem havuzunun genişlemesini arzuluyoruz. Bu nedenle makalenizin kör hakem sürecinin başlatılabilmesi için önereceğiniz en az 3 hakemin dergimizin web sayfasından hakem olarak kayıt yaptırması gerekmektedir. Önerileriniz doğrultusunda tüm hakemlerin öncelikle çalışmayla ilgili alanda veya eğitim alanında Dr. unvanına sahip olmaları ve hakemlerin en az 2'sinin faal olarak çalışan öğretim üyesi olma zorunluluğu vardır. Sürecin nasıl işleyeceği altta verilmiştir.
Süreç: Aday makaleniz sisteme yüklendikten ve ön inceleme sonucunda kör hakemlik sürecine gönderilmeye uygun olduğuna karar verildikten sonra size editörlükten bir mail gelecektir. Aksi durumda da size aday makalenizin ret maili ulaşacaktır. Gelecek maile yukarıda anlatılan hakemlerle ilgili işlemleri yapıp, hakemlerin sisteme hakem olarak üye olmalarını sağladıktan sonra üç hakemin ad soyadlarını, çalıştıkları kurumları ve mail adreslerini iedresinfo@gmail.com mail adresine göndermeniz gerekmektedir.Ardından makalenizin kör hakemlik süreci başlayacaktır. Kör hakemlik sürecinde aday makaleniz sizin gönderdiğiniz hakemlere gönderilmemektedir.
Telif devir hakkı formu (Formu makaleyi sisteme yüklerken görebilirsiniz.) yazar/lar tarafından imzalanmalıdır. Belgenin imzalanmış ve taranmış dosyası makale başvurusu sırasında sisteme yüklenmelidir.
Herhangi bir benzerlik tespit programından alınan benzerlik raporu ek belge olarak sisteme yüklenmelidir. Benzerlik oran raporu her dil için ayrı ayrı yapılmalı ve önce İngilizce sonra Türkçe olacak biçimde TEK dosya halinde arka arkaya gelecek şekilde yüklenmelidir. Benzerlik oranı %20'yi geçmemelidir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dergimize gönderilecek makalelerin yazım dili Türkçe ve İngilizce olmalıdır. Yazarlar makalelerini sisteme her iki dilde tek dosya halinde önce Türkçe makale olacak şekilde yüklemek zorundadır. Her iki makale de yeni bir sayfada başlayacak şekilde dosya oluşturulmalıdır. Her iki dilde de tüm makale formatı geçerlidir. (Extended abstract kabul edilmemektedir. Türkçe yazılmış makalenin tamamının İngilizce'ye çevrilmiş hali sisteme yüklenmelidir.) Makalelerde yazar veya yazarlara ait ad-soyad veya yazar/ları işaret edebilecek herhangi bir bilgi verilmemelidir.
Makalelerin hazırlanmasında aşağıdaki sıranın takip edilmesi önerilir.
TÜRKÇE METİN İÇİN:
Türkçe Başlık
Türkçe Özet
Anahtar Kelimeler
Makale Metni (Giriş, Yöntem, Bulgular, Tartışma, Sonuç ve Öneriler)/(Tartışma sonuç ve önerileri tek başlıkta sunmayınız.)
Kaynakça
-----------------------------------------------------------------------------
İNGİLİZCE METİN İÇİN:
İngilizce Başlık
İngilizce Özet
Anahtar Kelimeler
Makale Metni (Giriş, Yöntem, Bulgular, Tartışma, Sonuç ve Öneriler)/(Tartışma sonuç ve önerileri tek başlıkta sunmayınız.)
Kaynakça
Makalelerde her dil için kelime üst sınırı (tüm bölümler dahil olmak üzere) 6000 alt sınır ise 4000 kelimedir. Meta çalışmalar ve bibliyometrik araştırmalar için kelime sınırı (tüm bölümler dahil olmak üzere) 12000 kelimedir.
Ana başlıklar her iki dilde de 15 kelimeden fazla olmamalıdır. Ana başlıklar her iki dilde de büyük harflerle Times New Roman 12 punto büyüklüğünde kalın ortalı yazılmalıdır.
Makaleler A4 boyutunda; üstten, alttan, sağdan ve soldan 2,5 cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Makale metni Times New Roman 11 punto büyüklüğünde yazılmalıdır.
Tüm özetler ve anahtar kelimeler Times New Roman 10 punto büyüklüğünde yazılmalıdır. Özetler 150 - 200 kelimeden oluşmalıdır. Makalede en az 3 en fazla 5 anahtar kelime sunulmalıdır. Özet ve Abstract başlıkları sola dayalı, baş harfleri büyük olacak şekilde koyu yazılmalıdır. Anahtar kelimler örnekteki gibi yazılmalıdır. Örnek: Anahtar Kelimeler: oluşturmacılık; öğretmen adayı; tutum
Makale metni içi ana başlıklar (GİRİŞ, YÖNTEM, BULGULAR, TARTIŞMA, SONUÇ, ÖNERİLER) numaralandırılmadan sola dayalı kalın büyük harflerle yazılmalıdır. İkincil başlıklar baş harfleri büyük kalın yazılmalıdır. Üçüncü ve sonraki alt başlıklar baş harfleri büyük kalın ve italik yazılmalıdır. Örnek aşağıda sunulmuştur.
GİRİŞ
Öğrenci Motivasyonu
Öğrenci Motivasyonunu Engelleyen Faktörler
Paragraf aralığı 6 nk, satır aralığı 1,0 ve ilk satır girintisi 0,5 olmalıdır.
*Tabloların içindeki bilgiler ve tablo adları Times New Roman 10 punto büyüklüğünde yazılmalıdır. Tablolarda dikey çizgiler olmamalıdır. Tablolar sola dayalı olmalıdır.
Tablo adları tabloların üstünde sola dayalı şekilde yazılmalıdır. Örnek: Tablo 1. Öğrencilere ait demografik bilgiler (N=86)
*Şekil, grafik ve resimlerin adları da Times New Roman 10 punto büyüklüğünde yazılmalıdır. Şekil vb. sayfada bulunduğu yerde ortalı olmalıdır. Şekil, resim ve grafiklerin adları ise altta ortalı yazılmalıdır. Örnek: Şekil 1. Meta çalışmalar akış hiyerarşisi
*Dipnot verilecekse Times New Roman 9 punto büyüklüğünde yazılmalıdır.
*Makale içi atıf gösterme ve kaynakça yazımında APA 7 stili referans alınmalıdır. Kaynakça başlığı sola dayalı kalın büyük harflerle yazılmalıdır.